Новини

10-ти РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ!

Нова історія ДНЗ «ОДЕСЬКИЙ ЦЕНТР ПТО ДСЗ» розпочалась
у 2011 році, центр став відокремленим структурним підрозділом Одеського обласного центру зайнятості з комплексу трьох будівель на своїй території.

Нова історія ДНЗ «ОДЕСЬКИЙ ЦЕНТР ПТО ДСЗ» розпочалась у 2011 році, центр став відокремленим структурним підрозділом Одеського обласного центру зайнятості з комплексу трьох будівель на своїй території.

Урочисте відкриття відбулось 17 лютого 2011 року. Саме з цього часу ОЦПТО активно розвивається та постійно нарощує свої потужності. На території центру розташовані 7-поверховий гуртожиток з комфортними кімнатами, 4-х поверхова будівля майстерень, які оснащені обладнанням та 5-поверхова будівля адміністративно-навчального корпусу.

Для слухачів організовано комфортні умови для навчання та проживання, для активного відпочинку є спортивний зал.

Державний навчальний заклад не втрачає своєї сучасності протягом 10 років роботи. Ліцензує нові професії, які користуються попитом серед роботодавців, постійно удосконалює матеріально- технічну базу з урахуванням рекомендацій роботодавців. Відповідно до потреб роботодавців, навчальний центр повинен чутливо реагувати на зміни кон’юнктури ринку, працювати на випередження. Тобто необхідне прогнозування розвитку ринкової економіки та потреб регіону. А без плідної та постійної співпраці з роботодавцями це просто неможливо.

Сьогодні Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості – це один з найбільш сучасних навчальних закладів професійної освіти в Україні, в якому можна отримати одну із 32 професій чи підвищувати кваліфікацію, а близько 50 напрямків курсів цільового призначення допоможуть дізнатись багато нового. Термін навчання від 2,5 до 8 місяців. Кількість професій, за якими навчаємо, збільшено в три рази з моменту відкриття.

Основна мета ДНЗ- надання кваліфікованих освітніх послуг дорослому населенню на основі впровадження провідних виробничих та інноваційних технологій навчання. За цей час на базі ОЦПТО пройшли навчання 55,3 тис. слухачів, в т.ч. 2,8 тис. з інших регіонів України. Після закінчення навчання слухачам видаються документи державного зразку – свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації, посвідчення на право виконання робіт з підвищеною небезпекою. Середній рівень працевлаштування наших слухачів складає 92 %.

Стратегічна мета ДНЗ «ОДЕСЬКИЙ ЦЕНТР ПТО ДСЗ» – створення умов для забезпечення професійної підготовки робітника нового типу, найважливішими якостями якого стають професійна гнучкість та мобільність, надання дорослій людині можливості швидко оновлювати та поповнювати знання для швидкої перекваліфікації або навіть зміни професії.

Реалізація цієї мети передбачає:

  • Постійне оновлення бази даних щодо тенденцій розвитку ринку праці.
  • Гнучке реагування на попит роботодавців щодо укомплектування підприємств робітничими кадрами, а саме:
  • Розробка та втілення в навчально-виробничий процес нових навчальних планів та програм;
  • Переоснащення навчально-виробничої бази під нові професії та зміни у навчальних планах та програмах.
  • Забезпечення якісного складу педагогічних працівників, підвищення їх професійного рівню. Підвищення кваліфікації педагогічних працівників, стажування майстрів виробничого навчання і викладачів на виробництві, вивчення та розповсюдження передового педагогічного досвіду.
  • Використання сучасних технологій навчання, спрямованих на індивідуалізацію навчально-виробничого процесу, формування у слухачів уміння використовувати отримані знання в практичній діяльності.

Вже майже 5 років, з 16.03.2016 року ДНЗ «ОДЕСЬКИЙ ЦЕНТР ПТО ДСЗ» є суб’єктом підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за професією «Кухар». За цей час 147 кандидатів пройшли дводенне незалежне оцінювання та отримали відповідні свідоцтва державного зразка з присвоєнним розрядом.

Більшість наших слухачів дуже вражені умовами та якістю навчання. Особливу вдячність висловлюють викладачам та майстрам виробничого навчання, за їх труд та турботу до кожного, хто прийшов використати останній шанс змінити своє життя!

В свою чергу колектив ДНЗ «ОДЕСЬКИЙ ЦЕНТР ПТО ДСЗ» теж вдячний, безпосередньо Одеському обласному центру зайнятості та Державній службі зайнятості України - за підтримку у вирішенні завдань та сприяння розвитку.

І на цьому ми не зупиняємось, а впевнено крокуємо ВПЕРЕД!

Запрошуємо на навчання

Сьогодні Одеський ЦПТО ДСЗ – це один з найбільш сучасних навчальних закладів професійної освіти в Україні, в якому можна навчатись, підвищувати кваліфікацію за 32 професіями та близько 50 напрямками курсів цільового призначення.

І на цьому ми не зупиняємось, а впевнено крокуємо ВПЕРЕД!

Одеський центр професійно-технічної освіти

За більш детальною інформацією звертайтесь
за телефонами нижче або приходьте.

Приймальня: тел. (048) 705-44-05 факс (048) 705-44-01 Секретар навчальної частини: тел. (048) 705-44-11
mail@profcentre.odessa.ua
м. Одеса, вул. І. Рабіна 18а
понеділок-четвер, 8:00-17:00 п'ятниця 8:00-15:45 субота-неділя вихідні