Новини

Навчання в ДНЗ "ОДЕСЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ ДСЗ"

Парадокс на ринку праці. З одного боку, після завершення локдаунів роботодавці пропонують дедалі більше вакансій, з іншого - рівень безробіття залишається високим. Одна з причин: у країні занадто багато так званих офісних працівників (юристів, економістів), та водночас не вистачає робітничих рук.

Святослава Герасименко за фахом - дитячий психолог. Кілька місяців тому вона вирішила кардинально змінити життя: залишила рідний Хмельницький і поїхала до Одеси. Тепер навчається тут на кравчиню.

Святослава Герасименко, слухачка Одеського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості:

"Я по специальности работала, просто я понимала, что очень перенасыщен рынок этой профессией моей и я не смогу зарабатывать для должного обеспечения своей семьи, поэтому я перешла на рабочую профессию."

Таких, як Святослава, в Одеському центрі професійно-технічної освіти щонайменше третина. Люди з вищою освітою безоплатно "перенавчаються", а кому потрібно, ще й кімнату в гуртожитку дають. Володимир з Нової Каховки раніше працював на заводі технологом, підприємство збанкрутіло, а нової роботи за фахом не знайшов. Тепер опановує професію зварювальника.

Володимир Корнійчук, слухач Одеського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості:

"В подальшому хочу залишитись тут і якщо вийде, я на це надіюсь, знайти професію по цій спеціальності, за якою я зараз навчаюся!"

У навчальному центрі кажуть - справді, це тренд останніх років! Країна перенасичена умовними менеджерами та юристами, тоді як працедавці, навпаки, шукають і не можуть знайти фахівців робітничих професій. Тому й черга з охочих перекваліфікуватися.

Юлія Киба, методистка Одеського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості:

"Промисловості не вистачає електрогазозварників, токарів, фрезерувальників, операторів верстатів, штукатурів, лицювальників-плиточників, сфера послуг дуже потребує швачок, кравців і дуже багато хто відразу після практики залишається працювати на місці своєї практики."

Водночас люди саме таких професій мають попит у Європі, і в цьому сенсі вітчизняні працедавці не можуть конкурувати з іноземними. Трудова міграція щороку зростає - і це одна з головних причин дефіциту кадрів.

Запрошуємо на навчання

Сьогодні Одеський ЦПТО ДСЗ – це один з найбільш сучасних навчальних закладів професійної освіти в Україні, в якому можна навчатись, підвищувати кваліфікацію за 32 професіями та близько 50 напрямками курсів цільового призначення.

І на цьому ми не зупиняємось, а впевнено крокуємо ВПЕРЕД!

Одеський центр професійно-технічної освіти

За більш детальною інформацією звертайтесь
за телефонами нижче або приходьте.

Приймальня: тел. (048) 705-44-05 факс (048) 705-44-01 Секретар навчальної частини: тел. (048) 705-44-11
mail@profcentre.odessa.ua
м. Одеса, вул. І. Рабіна 18а
понеділок-четвер, 8:00-17:00 п'ятниця 8:00-15:45 субота-неділя вихідні