Кондитер
Затребуваність професії кондитера сьогодні досить висока і стабільна.
Цей рід діяльності припускає виготовлення борошняних і цукристих кондитерських виробів. Вафлі, печиво, торти, кекси, шоколад, желе, морозиво, варення – це далеко не повний список усіма улюблених солодощів, якими може порадувати кондитер. Людина цієї професії готує по рецептах різні види тіста, начинки, крему. Також в його обов'язок входить і приготування напівфабрикатів, з яких потім випікаються різні вироби.
Особливість професії кондитера полягає в тому, що багато специфічної роботи йому доводиться робити вручну. Наприклад, прикрашати і розписувати торти кремом.
Людина, що вирішила присвятити себе професії кондитера, повинна мати певні якості. Щоб досягти успіху в цьому виді діяльності, потрібно мати добре розвинений нюх, тонкі смакові відчуття. Слід мати хорошу пам'ять, щоб не забути безліч інгредієнтів. Творча і просторова уява також потрібна для якісного виконання роботи. Спритність рук і здатність швидко перемикатися з однієї роботи на іншу – важливі якості для кондитера, які допоможуть йому в найкоротші терміни справлятися з будь-якими замовленнями. Слід пам'ятати і про те, що вибравши цю професію, доведеться переносити значну фізичну напругу.
Щоб стати професіоналом високого рівня, обов'язково потрібно мати художній смак, творче начало і бути винахідливим. Оскільки професія кондитера припускає роботу в колективі, то потрібно бути терплячим, витриманим, привітним, доброзичливим і комунікабельним.